Salade van wortel en sinaasappel

met kipnuggets en Dukkah

De Kips Mini Kipnuggets zijn heerlijk voor op een feestje, borrelhapje of ander snackmoment tussendoor.

2 personen | gemiddeld | 15 minuten

Salade van wortel en sinaasappel

met kipnuggets en Dukkah

De Kips Mini Kipnuggets zijn heerlijk voor op een feestje, borrelhapje of ander snackmoment tussendoor.

2 personen | gemiddeld | 15 minuten

Ingrediënten:

  • 1 verpakking Kips Kipnuggets
  • 80 gram wortel
  • 1 sinaasappel
  • 1 theelepel rasp van de sinaasappel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 lente ui
  • 10 bosbessen

Voor de Dukkah:

  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 3 eetlepels hazelnoten
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 1 eetlepel komijnzaad en venkelzaad
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 mespuntje kaneel

Bereiding

Kook de wortel en snij vervolgens in pakjes.

Rasp de sinaasappel (1 theelepel), snij de sinaasappel in plakjes (zonder schil) en houdt de sap apart.

Snij de hazelnoten en lente-ui fijn.

Bak de sesamzaadjes, hazelnoten, korianderzaad, komijnzaad en venkelzaad iets aan in een droge pan.

Verwarm ondertussen de Kips Kipnuggets zoals aangegeven op de verpakking.

Doe de sesamzaadjes, hazelnoten, kurkuma, korianderzaad, komijnzaad, venkelzaad, chilivlokken, kaneel en sinaasappelrasp in een kom en roer goed door.

Verdeel de plakken sinaasappel en wortel over 2 borden.

Giet hier een beetje sinaasappelsap over en leg de warme Kips Kipnuggets erop.

Bestrooi ruim met Dukkah, lente-ui en de bosbessen.

p

Tip: je kunt de Dukkah bewaren in een luchtdichte bewaardoos.

Ook lekker

KIPDIJSPIESJES

met noedels en sojasaus

2 personen | makkelijk | 10 minuten

VEGA FILET AMERICAIN SNACK

met een chutney van ui

2 personen | makkelijk | 15 minuten

SLAGERSLEVERWORST

met zongedroogde tomaatjes

SLAGERSLEVER-
WORST

met zongedroogde tomaatjes

4 personen | makkelijk | 10 minuten

Deel dit recept met vrienden