Home / Salade van wortel en sinaasappel met kipnuggets en Dukkah

Salade van wortel en sinaasappel met kipnuggets en Dukkah

Informatie

  • Aantal personen: 2

Ingrediënten

  • 1 verpakking Kips Kipnuggets
  • 80 gram wortel
  • 1 sinaasappel
  • 1 theelepel rasp van de sinaasappel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 lente ui
  • 10 bosbessen

Voor de Dukkah:

  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 3 eetlepels hazelnoten
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 1 eetlepel komijnzaad en venkelzaad
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 mespuntje kaneel

 

Bereiding

  • Kook de wortel en snij vervolgens in pakjes.
  • Rasp de sinaasappel (1 theelepel), snij de sinaasappel in plakjes (zonder schil) en houdt de sap apart.
  • Snij de hazelnoten en lente-ui fijn.
  • Bak de sesamzaadjes, hazelnoten, korianderzaad, komijnzaad en venkelzaad iets aan in een droge pan.
  • Verwarm ondertussen de Kips Kipnuggets zoals aangegeven op de verpakking.
  • Doe de sesamzaadjes, hazelnoten, kurkuma, korianderzaad, komijnzaad, venkelzaad, chilivlokken, kaneel en sinaasappelrasp in een kom en roer goed door.
  • Verdeel de plakken sinaasappel en wortel over 2 borden.
  • Giet hier een beetje sinaasappelsap over en leg de warme Kips Kipnuggets erop.
  • Bestrooi ruim met Dukkah, lente-ui en de bosbessen.

 

Tip: je kunt de Dukkah bewaren in een luchtdichte bewaardoos.

Bekijk ook