Home / Vega snijworst in een jasje

Vega snijworst in een jasje

Informatie

  • Aantal personen: 2

Ingrediënten

  • 1 Kips Vega Snijworst
  • 50 gram spinazie of Spitskool
  • 1 rode paprika
  • 1 schijf meloen
  • ½ citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Bietencress voor de garnering
  • 1 theelepel grof zeezout

Bereiding

  • Kook de spinazie of kool heel kort en dompel meteen in ijskoud water.
  • Laat de spinazie of kool daarna uitlekken op keukenpapier.
  • Haal voorzichtig de verpakking van de Kips Vega Snijworst af.
  • Leg de spinazie of kool uit op een stuk plasticfolie (zodanig dat de worst erin gerold kan worden).
  • Rol het plastic nu strak om de worst en leg deze in de koelkast voor ca. 1 uur.
  • Bestrooi de schijf meloen met grof zeezout en leg deze ook in de koelkast voor ca. 1 uur.
  • Rooster de gehele paprika in de oven. Haal het vel eraf en verdeel in 2 gelijke delen.
  • Leg de twee halve paprika’s op 2 borden.
  • Verdeel de schijf meloen in 4 gelijke delen en leg deze ook op de borden.
  • Maak het beetje sap wat is overgebleven van de meloen aan met citroensap en olijfolie.
  • Verdeel dit ook over de borden.
  • Leg als laatste de in plakken gesneden worst op de salade.
  • Garneer met de bietencress en serveer.
Bekijk ook