Over ons

Over ons

}

1910

Kips leverworst bestaat al sinds 1910 en is al jaren een bekend en geliefd merk leverworst. Meneer en mevrouw Kips hebben in 1910 de Kips vlees- en vleeswarenfabriek opgericht. De slagerij was gevestigd aan de Sweelinckstraat te Amsterdam. Het familiebedrijf Kips kwam tijdens de oorlog in zwaar weer terecht. Na de oorlog is het bedrijf weer opgebouwd en is Kips gaan leveren aan supermarkten. De merknaam Kips wisselde vervolgens een aantal keren van eigenaar. Zwanenberg Food Group is de huidige eigenaar van het merk Kips.

Liever Kips

Kips staat voor oer-Hollands simpel genieten van kwaliteit. Neem onze beroemde leverworst. Is er iets Hollandser dan dat? Bij Kips maken we die beroemde leverworst al sinds 1910 volgens origineel familierecept. Met de beste ingrediënten. Aan die kwaliteit hebben we in al die jaren nooit concessies gedaan. Daarom hebben mensen liever Kips leverworst dan gewone leverworst.

Dat geldt eigenlijk voor al onze producten: als u ze een keer geproefd heeft dan heeft u straks ook liever Kips gehaktballen dan gewone gehaktballen, liever Kips patés en liever Kips vleeswaren.

Want wat je ook koopt van Kips het zijn stuk voor stuk heerlijke simpele Hollandse kwaliteitsproducten. Met net even betere ingrediënten en dus net wat lekkerder. Daarom liever Kips!

Leuke weetjes

Dikke van Dale

Kips wordt zelfs genoemd in de Grote Van Dale: “kips: (de; g.mv.) bep. soort (smeer)leverworst • eig. merknaam”. Bovendien kent iedereen het vrolijke deuntje “Liever Kips leverworst, dan gewone leverworst!”. Kortom Kips is een begrip in Nederland.

Over Leverworst

Leverworst bestaat al heel erg lang. Er zijn leverworstrecepten bekend uit de 17e eeuw. Vandaag de dag eten jong en oud nog steeds graag leverworst, op de boterham maar ook als snack of als borrelhapje is leverworst zeer geliefd. Jaarlijks eten we in Nederland maar liefst ruim 34 miljoen kilo leverworst.

}

Oktober 2015

Kips en het 1 ster Beter Leven keurmerk

Bij Kips staat het welzijn van dieren hoog op onze agenda. Daarnaast staat Kips voor oer-Hollands genieten van eerlijke kwaliteitsproducten. Daarom gingen we met Kips voor een deel van het assortiment, waaronder diverse soorten leverworst, patés en theeworst, over op het 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Dit maakt het nog makkelijker om een verantwoorde en lekkere keuze te maken op het gebied van vleeswaren.

}

November 2018

Introductie Kips Vega

Ook bij Kips is het niet onopgemerkt gebleven dat het aantal flexitariërs in Nederland steeds meer toeneemt. Daarom hebben we in november 2018 met trots onze vier veganistische vleeswaren: Kips Vega snijworst, Vega Kleintje smeerworst, Vega Filet Americain en Vega paté geïntroduceerd. Alle varianten zijn 100% plantaardig en gemaakt op basis van soja, erwten, tarwe en groenten. Met de vertrouwde smaak van Kips.

}

Maart 2020

Kips met nieuwe verpakking terug naar ongecompliceerde oorsprong

In maart 2020 verschenen de Kips-producten in een nieuw jasje in de schappen van de retailers. Kips staat voor ‘ongecompliceerd lekker’, maar de oude verpakkingen straalden dit niet echt meer uit.

De kwaliteitsbeleving en de smakelijkheid zijn verbeterd, net als de opvallendheid in het schap.

Nostalgie

Wil je genieten van een stukje echte nostalgie van Kips? Bekijk hieronder een commercial uit de oude doos.

Deel deze pagina met vrienden