Home / Over ons

Anno 1910

Kips leverworst bestaat al sinds 1910 en is al jaren een bekend en geliefd merk leverworst. Meneer en mevrouw Kips hebben in 1910 de Kips vlees- en vleeswarenfabriek opgericht. De slagerij was gevestigd aan de Sweelinckstraat te Amsterdam. Het familiebedrijf Kips kwam tijdens de oorlog in zwaar weer terecht. Na de oorlog is het bedrijf weer opgebouwd en is Kips gaan leveren aan supermarkten. De merknaam Kips wisselde vervolgens een aantal keren van eigenaar. Zwanenberg Food Group is de huidige eigenaar van het merk Kips.

Liever Kips

Kips staat voor oer-Hollands simpel genieten van kwaliteit. Neem onze beroemde leverworst. Is er iets Hollandser dan dat? Bij Kips maken we die beroemde leverworst al sinds 1910 volgens origineel familierecept. Met de beste ingrediënten. Aan die kwaliteit hebben we in al die jaren nooit concessies gedaan. Daarom hebben mensen liever Kips leverworst dan gewone leverworst.

Dat geldt eigenlijk voor al onze producten: als u ze een keer geproefd heeft dat heeft u straks ook liever Kips gehaktballen dan gewone gehaktballen, liever Kips patés en liever Kips vleeswaren.
Want wat je ook koopt van Kips het zijn stuk voor stuk heerlijke simpele Hollandse kwaliteitsproducten. Met net even betere ingrediënten en dus net wat lekkerder. Daarom liever Kips!

Dikke van Dale

Kips wordt zelfs genoemd in de Grote Van Dale: “kips: (de; g.mv.) bep. soort (smeer)leverworst • eig. merknaam”. Bovendien kent iedereen het vrolijke deuntje “Liever Kips leverworst, dan gewone leverworst!”. Kortom Kips is een begrip in Nederland.

Over Leverworst

Leverworst bestaat al heel erg lang. Er zijn leverworstrecepten bekend uit de 17e eeuw. Vandaag de dag eten jong en oud nog steeds graag leverworst, op de boterham maar ook als snack of als borrelhapje is leverworst zeer geliefd. Jaarlijks eten we in Nederland maar liefst ruim 34 miljoen kilo leverworst.

Nostalgie

Wil je genieten van een stukje echte nostalgie van Kips? Bekijk hieronder een commercial uit de oude doos.

Kips Testpanel

Wil je graag meedenken over onze producten? Suggesties doen of nieuwe producten proeven?