Broodje Vega Filet Americain met zachtgekookt ei, augurk, rode ui en mayonaise

Kips Vega Filet Americain is gemaakt op basis van tarwe-eiwitten en is 100% plantaardig. Lekker voor op brood of op een toastje. Zo uit de verpakking op tafel om samen van te genieten. Ook leuk om te weten! Doordat het een vegetarische variant is op Filet americain is het ook geschikt voor zwangere vrouwen.

2 personen | gemiddeld| 15 minuten

Broodje Vega Filet Americain met zachtgekookt ei, augurk, rode ui en mayonaise

Kips Vega Filet Americain is gemaakt op basis van tarwe-eiwitten en is 100% plantaardig. Lekker voor op brood of op een toastje. Zo uit de verpakking op tafel om samen van te genieten. Ook leuk om te weten! Doordat het een vegetarische variant is op Filet americain is het ook geschikt voor zwangere vrouwen.

2 personen | gemiddeld | 15 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kuipje Kips Vega Filet Americain
  • 2 eieren
  • 1 el boter
  • 2 sneeën brood
  • ½ rode ui, in dunne halve ringen gesneden
  • 1 augurk, in blokjes gesneden
  • 2 el Mayonaise

 

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook. Leg wanneer het water kookt de eieren voorzichtig met een lepel in het water. Zet een timer aan voor 6 ½ minuten. (Meer een fan van een wat meer gestolde dooier? Kook je ei dan tussen de 7 en 8 minuten).

Giet de eieren af en spoel direct af met koud water om het kookproces te stoppen.

Verhit de boter in een koekenpan en bak het brood aan beide kanten aan tot dit goudbruin is (je kunt je brood ook roosteren in een broodrooster).

Smeer het brood in met Kips Vega Filet Americain, wat toefjes mayonaise en de augurk blokjes. Snij het ei doormidden en leg op het brood, samen met de rode ui. Breng het ei op smaak met wat peper en zout en dien direct op.

Eetsmakelijk!

Ook lekker

KIPDIJSPIESJES

met noedels en sojasaus

2 personen | makkelijk | 10 minuten

VEGA FILET AMERICAIN SNACK

met een chutney van ui

2 personen | makkelijk | 15 minuten

SLAGERSLEVERWORST

met zongedroogde tomaatjes

SLAGERSLEVER-
WORST

met zongedroogde tomaatjes

4 personen | makkelijk | 10 minuten

Deel dit recept met vrienden