Flammkuchen met Vega snijworst en paddenstoelen

 

Wil jij al liever Kips vegetarische leverworst dan gewone leverworst? Dan is de Vega Snijworst van Kips echt iets voor jou! Deze Vegetarische worst heeft, zoals je gewend bent van de Kips leverworst, een stevige bite en is zacht van smaak. De Vega Snijworst is gemaakt op basis van soja- en erwten eiwitten. Dat zelfde geldt voor onze heerlijke Vega Smeerworst. Kips Vega Snijworst is 100% plantaardig.

2 personen | makkelijk | 135 minuten

Flammkuchen met Vega snijworst en paddenstoelen

 

Wil jij al liever Kips vegetarische leverworst dan gewone leverworst? Dan is de Vega Snijworst van Kips echt iets voor jou! Deze Vegetarische worst heeft, zoals je gewend bent van de Kips leverworst, een stevige bite en is zacht van smaak. De Vega Snijworst is gemaakt op basis van soja- en erwten eiwitten. Dat zelfde geldt voor onze heerlijke Vega Smeerworst. Kips Vega Snijworst is 100% plantaardig.

2 personen | makkelijk | 135 minuten

Ingrediënten:

  • 1 Kips Vega snijworst
  • 2 krokant gebakken flammkuchen
  • 1 bakje champignons
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout
  • 50 ml water
  • 1 eetlepel peterselie
  • 15 kleine zwarte olijven zonder pit
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 cm lente ui
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd

Tip: serveer met wat groene sla of kruiden en gebakken sesamzaadjes of pitten.

Bereiding

Snij de paddenstoelen in partjes.

Snij de ui, knoflook en peterselie fijn.

Kook de paddenstoelen in koud water en haal ze direct van het vuur. Voeg de ui, knoflook en peterselie toe.

Laat de paddenstoelen een paar uurtjes marineren.

Breng de paddenstoelen op smaak met peper en zout.

Meng de mayonaise en mosterd door elkaar. Strijk dit over de bodems van de flammkuchen.

Snij de Kips Vega Snijworst in plakjes en leg deze op de flammkuchen.

Zeef de paddenstoelen en laat ze even uitlekken.

Snij de olijven in ringen en lente ui fijn.

Bestrooi de flammkuchen met de paddenstoelen, olijven, olijfolie en de lente ui.

Draai er wat zwarte of eventueel witte peper uit de molen over.

Eetsmakelijk!

Ook lekker

KIPDIJSPIESJES

met noedels en sojasaus

2 personen | makkelijk | 10 minuten

VEGA FILET AMERICAIN SNACK

met een chutney van ui

2 personen | makkelijk | 15 minuten

SLAGERSLEVERWORST

met zongedroogde tomaatjes

SLAGERSLEVER-
WORST

met zongedroogde tomaatjes

4 personen | makkelijk | 10 minuten

Deel dit recept met vrienden