Vega snijworst in een jasje

Wil jij al liever Kips vegetarische leverworst dan gewone leverworst? Dan is de Vega Snijworst van Kips echt iets voor jou! Deze Vegetarische worst heeft, zoals je gewend bent van de Kips leverworst, een stevige bite en is zacht van smaak. De Vega Snijworst is gemaakt op basis van soja- en erwten eiwitten. Dat zelfde geldt voor onze heerlijke Vega Smeerworst. Kips Vega Snijworst is 100% veganistisch.

2 personen | gemiddeld | 10 minuten

Ingrediënten:

  • 1 Kips Vega Snijworst
  • 50 gram spinazie of Spitskool
  • 1 rode paprika
  • 1 schijf meloen
  • ½ citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Bietencress voor de garnering
  • 1 theelepel grof zeezout

Bereiding

Kook de spinazie of kool heel kort en dompel meteen in ijskoud water.

Laat de spinazie of kool daarna uitlekken op keukenpapier.

Haal voorzichtig de verpakking van de Kips Vega Snijworst af.

Leg de spinazie of kool uit op een stuk plasticfolie (zodanig dat de worst erin gerold kan worden).

Rol het plastic nu strak om de worst en leg deze in de koelkast voor ca. 1 uur.

Bestrooi de schijf meloen met grof zeezout en leg deze ook in de koelkast voor ca. 1 uur.

Rooster de gehele paprika in de oven. Haal het vel eraf en verdeel in 2 gelijke delen.

Leg de twee halve paprika’s op 2 borden.

Verdeel de schijf meloen in 4 gelijke delen en leg deze ook op de borden.

Maak het beetje sap wat is overgebleven van de meloen aan met citroensap en olijfolie.

Verdeel dit ook over de borden.

Leg als laatste de in plakken gesneden worst op de salade.

Garneer met de bietencress en serveer.

Ook lekker

KIPDIJSPIESJES

met noedels en sojasaus

2 personen | makkelijk | 10 minuten

VEGA FILET AMERICAIN SNACK

met een chutney van ui

2 personen | makkelijk | 15 minuten

SLAGERSLEVERWORST

met zongedroogde tomaatjes

SLAGERSLEVER-
WORST

met zongedroogde tomaatjes

4 personen | makkelijk | 10 minuten

Deel dit recept met vrienden